Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με αντιπροσωπεία του Χώρου Αλληλεγγύης Γυναικών και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας

Συνάδελφοι-φισσες συνταξιούχοι,
χθες, Τετάρτη 24 Μάη 2017, αμέσως μετά την (καθιερωμένη πλέον) παρουσία μας στο Ειρηνοδικείο (λόγω της συμμετοχής μας στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ενάντια στους πλειστηριασμούς), αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Μικτού Ενωτικού Ταξικού Σωματείου Συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», αποτελούμενη από τους Κώστα Στάγκο και Μόρφη Στεφούδη, καθώς και από άλλα μέλη του σωματείου, συναντήθηκε με τις συναγωνίστριες Αθανασία Μανσεικου, Ιωάννα Πετράκου και Αγγελική Τζοάννου, μέλη του Χώρου Αλληλεγγύης Γυναικών και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας, που στεγάζεται στην οδό Βύρωνος 5, στη Θεσ/νίκη, (δείτε σχετικό απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ).
 
Η αντιπροσωπεία της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ενημέρωσε τις προαναφερθείσες συναγωνίστριες για τις δραματικές μειώσεις που υπάρχουν στα εισοδήματα των γυναικών, από τις περικοπές σε συντάξεις και άλλες παροχές (πχ. επίδομα χηρείας, επίδομα τέκνων κ.λπ.), λόγω των προηγούμενων μνημονίων, αλλά και για τις επερχόμενες περικοπές λόγω του νέου (4ου) μνημονίου (όπως π.χ. η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η τεράστια μείωση του αφορολόγητου κ.λπ.) 

Έγινε πλούσια συζήτηση και απαντήθηκαν τα περισσότερα από τα ερωτήματα που έθεσαν οι συναγωνίστριες, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιες με τη σειρά τους να ενημερώσουν τα υπόλοιπα μέλη των συλλογικοτήτων στις οποίες συμμετέχουν. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει και νέα συνάντηση των εν λόγω αντιπροσωπειών, για πιο διεξοδική ενημέρωση και ανταλλαγή πληροφοριών. 
Η νέα συνάντηση θα γίνει στο Χώρο Αλληλεγγύης Γυναικών (Βύρωνος 5, Πλατ. Ναυαρίνου), τη Δευτέρα 29 Μάη 2017 και ώρα 19:00, λίγο πριν από την Γενική τους Συνέλευση. 

                                                                                                                                Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου