Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ψήφισμα του ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ υπέρ των 3 αντιφασιστών που δικάζονται στις 30 Μάη


Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 21/3 προς Τετάρτη 22/3 συνελήφθησαν 3 αγωνιστές του Περιστερίου και της Πετρούπολης να σβήνουν φασιστικά συνθήματα στην περιοχή του Περιστερίου. Ακολούθησε κράτηση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη ΓΑΔΑ που ξεπέρασε τις 36 ώρες. Τους παρακρατήθηκε πολιτικό υλικό (αφίσες, προκηρύξεις κλπ) πέρα από αυτά που καταγράφονται στη δικογραφία, έγινε έρευνα στα σπίτια τους, με εργαλείο τον κατηργημένο κακουργηματικό κουκουλονόμο.

Αφορμή στάθηκε μια καταστροφή ακυρωτικού μηχανήματος που έλαβε χώρα ένα χιλιόμετρο μακριά και μία ώρα νωρίτερα και παραπέμπονται σε δίκη στις 30 Μαΐου με μοναδικό στοιχείο μία προσωπική σημείωση μιας λεωφορειακής γραμμής που χρησιμοποιούσαν για να πάνε στο συμφωνημένο σημείο παρέμβασης και συμπτωματικά συνέπεσε με αυτό του συμβάντος.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως το κριτήριο σύλληψης και παραπομπής σε δίκη δεν είναι κανένα πραγματικό στοιχείο, παρά μόνο η ταυτότητά τους ως αγωνιζόμενοι αντιφασίστες της περιοχής. Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί, την ώρα που κουκουλώνουν τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και ετοιμάζουν άλλη μια μετωπική επίθεση στο λαό με 4ο Μνημόνιο, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους ενεργούς πολίτες. Με μια σειρά νομοθετημάτων ποινικοποιούν κάθε κοινωνική δράση. Το νομικό οπλοστάσιο υπάρχει! Οι διαδηλώσεις, οι αφισοκολλήσεις, οι καταλήψεις, οι απεργίες, τα κινήματα «δεν πληρώνω» και «ενάντια στους πλειστηριασμούς» μπορούν να βγουν παράνομα οποιαδήποτε στιγμή.

Ο στόχος αυτής της δίωξης αυτής είναι ένας και μοναδικός! Να στηθεί κλίμα τρομοκρατίας στο ταξικό κίνημα που ξαναβρίσκει τον αγωνιστικό του δρόμο και συσπειρώνει όλο και περισσότερες μάζες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

• Καταγγέλλουμε την παράνομη παρακράτηση πολιτικού υλικού για λόγους, προφανώς, ασφαλίτικου πολιτικού «φακέλου»

• Ζητάμε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων από κάθε κατηγορία.
Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου