Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση-ενημέρωση από το ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για προσεχείς δράσεις-κινητοποιήσεις

Α)  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Συνάδελφοι-σες συνταξιούχοι, 
την Τετάρτη 28-2-18, στο γραφείο του σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε το 5ο τακτικό Δ.Σ. (το 10ο μετά τις εκλογές του σωματείου μας, αφού έχουν γίνει και άλλα 5 έκτακτα Δ.Σ.), με κύριο θέμα την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης που θα γίνει την Τρίτη 27 Μάρτη18 και ώρα 10:00 πμ. έξω από το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) της Αριστοτέλους με πορεία προς το υπουργειο Μακεδονίας Θράκης, και πάρθηκαν ομόφωνα οι εξής αποφάσεις:
1) Σε πρώτη φάση το Σωματείο θα εκτυπώσει 1000 αφίσες 35Χ50 cm και 10.000 προκηρύξεις μεγέθους Α4.
2) το Σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία, σαν μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση, να μαζέψει χιλιάδες υπογραφές, όχι μόνο από όλους τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, αλλά και από εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπιχειρηματίες, αγρότες κ.λ.π, με τις οποίες θα ζητείται η ευρύτερη κοινωνική συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε για να μην περάσουν τα νέα (ήδη ψηφισμένα) μνημονιακά μέτρα που -όσον άφορά στις περικοπές των συντάξεων και του αφορολογήτου- προβλέπεται να εφαρμοστούν από 1-1-19 με εξοντωτικές συνέπειες για τον κλάδο των συνταξιούχων.  
3) το Σωματείο θα προμηθευτεί 50 πάνινες σημαίες με τον τίτλο του σωματείου μας.
4) το Σωματείο θα σχεδιάσει ενημερωτικές εξορμήσεις που θα καλύψουν σχεδόν όλη την περιοχή Θεσ/νίκης με συνεργεία που θα συγκροτηθούν από τα μέλη μας (ήδη τα μέλη μας έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον). 
5) το ΔΣ του Σωματείου πήρε απόφαση να συγκαλέσει γνωμοδοτική Γ.Σ. την Τρίτη 6-3-18 και ώρα 10:00 πμ. για να κάνει πληρέστερη ενημέρωση με 20λεπτη ομιλία του προέδρου και 5λεπτες ομιλίες των υπολοίπων μελών. 

Συνάδελφοι-σες συνταξιούχοι, 
σας περιμένουμε για να ακούσουμε τις απορίες σας αλλά και όλες τις απόψεις σας για καλύτερη οργάνωση του σωματείου μας, αφού πιστεύουμε (και το έχουμε ξανατονίσει) ότι σωματείο είναι τα μέλη μας και όχι μόνο το Δ.Σ.

Το Δ.Σ. 

 Β)  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


οι συνάδελφοι- σες της Συσπείρωσης που θέλουν να συμμετάσχουν στα συνεργεία για το μοίρασμα των προκηρύξεων, το κόλλημα αφισών, αλλά και στα τραπεζάκια που θα στήνουμε σε κεντρικά σημεία της μείζονος περιοχής Θεσ/νίκης για τη συλλογή υπογραφών. Προκειμένου να μην είναι χρονοβόρα η Γ.Σ., οι συνάδελφοι θα μπορούν και πριν από την έναρξη της Γ.Σ. να δηλώνουν στο τηλέφωνο 6976839155 τη συμμετοχή τους στα συνεργεία. Έτσι η σύνθεση των συνεργείων θα μπορεί να γνωστοποιείται έγκαιρα (π.χ. με ποιους συνάδελφους θα βρίσκεται ο καθένας, η καθεμιά, καθώς και σε ποιο συνεργείο επιθυμεί να ενταχθεί).

Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί η συγκρότηση των παρακάτω 22 συνεργείων (για προκηρύξεις, συλλογή υπογραφών και αφισοκολλήσεις), ώστε τα μέλη του σωματείου να μπορούν να δηλώσουν την περιοχή και το είδος του συνεργείου που επιθυμούν να πλαισιώσουν:

1) ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τζαμαδάνης Γ. (συνταξιούχος δικηγόρος), Χατζηλίας Ν. (μέλος του Δ.Σ.) για προκηρύξεις και τραπεζάκι συλλογής υπογραφών καθώς και τα αναπλ. μέλη του ΔΣ Ρηγόπουλος Γ. και Μασούρας Χ. για το συνεργείο αφισοκολλήσεων.
2) ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Κασουρης Ν. και Τζαβέλας Ε.
3) ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Πεχλιβανίδης Δ.
4) ΑΔΕΝΔΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Κατσάνης Θ. 
5) ΣΙΝΔΟΣ: Μανωλάκης Ε. 
6) ΙΩΝΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Διαβατά, Μαγνησία): Λαφτσίδης Γ.,  Σαρακατσάνος Σ., Γκέντσος Α., Κλοπόδης Κ.
7) ΚΟΡΔΕΛΙΟ: Σπαθάρας Ν., Ματσαράκης Π., Κατσουλέας Σ., Αβραμίδης Γ. 
8) ΕΥΟΣΜΟΣ: Βαρελάς Π.(αντιπρόεδρος ΔΣ), Ελευθεριάδης Γ., Στάγκος Κ. (γεν. γραμματέας ΔΣ), Μαδενίδης Γ., Κολακίδης Ι., Συμεωνίδης Ι., Μποζακτσόγλου Χ., Τσακερίδης Ι., Κολεσιώτης Ε., Κολεσιώτης Κ., Βεζυρτζόγλου Α., Ταχματζίδης Θ. 
9) ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ: Στεφούδης Μ. (οργ.γραμματέας), Τσιτιρίδης Κ. (αν.πρόεδρος ΔΣ), Στράντζαλης Α.
10) ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ: Χ"ιωαννίδης Κ. 
11) Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Τσακμακίδης Λ. (ταμίας ΔΣ)
12) ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: Αϊνατσής Σ., (πρώην πρόεδρος σωματείου Goodyear)
13) ΕΥΚΑΡΠΙΑ: Πινδής Α.
14) ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Αλπάντης Ι.
15) ΣΥΚΙΕΣ: Μουρατίδης Ι., Μαλακος Χ.
16) ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ: Ακριτόπουλος Γ. 
17) ΔΕΛΦΩΝ-ΙΤΑΛΙΑΣ: Ανδρόνικος Χ.
18) ΤΟΥΜΠΑ: Βοσνακίδης Χ., Κρίτσας Σ. (μέλος ΔΣ), Μπίνας Α., Μπαινετας Ν., Τσακιρόπουλος Ε. 
19) ΧΑΡΙΛΑΟΥ: Τζωάννου Α. (αν.γραμματεας ΔΣ) 
20) ΝΕΑΠΟΛΗ: Γιαννογλου Π., Ψωμιάδης Γ. 
21) 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: Ταχριλτσίδης Π. 
22) ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Σκουλάς Γ., Μαξηλαρας Α., Κοτσικας Χ., Παρτάλης Β. (πρόεδρος ΔΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου