Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση-κάλεσμα από το ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ προς όλα τα μέλη του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καλεί όλα τα μέλη του σε έκτακτη Γ.Σ. την Πέμπτη 1-2-18, και ώρα 10:00 πμ. στη μεγάλη αίθουσα των Γ.Σ. του Ε.Κ.Θ (αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια), με θέματα:
1) Ενημέρωση απο το Δ.Σ. για τις ενέργειες που θα κάνουμε σαν σωματείο, για τις επικουρικές συντάξεις που μετά από τον νόμο Κατρούγκαλου έχουν φτάσει κάτω από 300 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν κρατήσεις για ειδική εισφορά αλληλεγγύης, κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Ο νόμος 3986/11 που επιβάλλει την εισφ. αλληλεγγύης αφορά μόνο τις συντάξεις (επικουρικών) άνω των 300 ευρώ!
2) Στο γραφείο του σωματείου μας θα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσεις των μηνιαίων εκκαθαριστικών των συντάξεων, σε όλα τα μέλη μας, για να ξέρει ο καθένας μας τι μειώσεις θα έχει λόγω της προσωπικής διαφοράς, που θα γίνουν από 1-1-19!!! (συνάδελφοι, αυτό θα γίνει από τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, οπότε και θα φαίνονται οι περικοπές των συντάξεων) 
3) Το ΔΣ του Σωματείου έχει αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει αντιπροσωπείες από ΟΛΑ τα συνταξιουχικά σωματεία της πόλης μας σε κοινή συνέλευση, ώστε να βρούμε αγωνιστικούς τρόπους, με διαδηλώσεις, πορείες, καταλήψεις κ.λ.π. ώστε όλοι ΜΑΖΙ να παλέψουμε για να μην περάσουν με τίποτα τα νέα μέτρα για μειώσεις (τουλάχιστον 18%!) στις συντάξεις από την προσωπική διαφορά ή από τη μείωση του αφορολογήτου (που θα μας πάρει μια/δυο συντάξεις επιπλέον!), και φυσικά να αντιδράσουμε στις νέες περικοπές χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.
4) Κοινή διαμαρτυρία του Σωματείου μας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης μας, ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του (ήδη εξαθλιωμένου) συστήματος υγείας.
5) Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Το ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου