Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση προς όλους τους συνταξιούχους σχετικά με τη χθεσινή ΓΣ του σωματείου μας στο ΕΚΘ

Συνάδελφοι-σσες, 
Με μεγάλη επιτυχία και με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 2-10-17 και ώρα 6:00 μμ., στη μεγάλη αίθουσα (Μπεναρόγια) του Ε.Κ.Θ., η έκτακτη Γεν. Συνέλευση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», με τα εξής θέματα:

1) Κατάθεση αιτήσεων από όλα τα μέλη του Σωματείου μας για την λάθος παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ, που γινόταν επί 6 χρόνια σε συνταξιούχους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα!!! 
2) Συμμετοχή στην διαδήλωση- διαμαρτυρία, στις 10/10, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 11 π.μ.,που θα πραγματοποιήσουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων.
3) Προετοιμασία για την πραγματοποίηση μεγάλης διαδήλωσης- διαμαρτυρίας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ την Τρίτη 17-10-17, στις 10.00 πμ έξω από το ΕΦΚΑ της Αριστοτέλους (πρώην ΙΚΑ).
4) Συμμετοχή και συμπαράσταση στη διαμαρτυρία διαρκείας που αποφάσισαν τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. (χήρες), με έναρξη την 23-10-17.
5) Διάφορα οργανωτικά θέματα. 


Το προεδρείο του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ αναφέρθηκε στην εξαθλίωση που συντελείται σε μας τους συνταξιούχους, με τις έως τώρα περικοπές των συντάξεων, που θα συνεχιστούν με νέες μειώσεις και με αύξηση της φορολογίας (είναι ήδη ψηφισμένα), καθώς και για τις ανύπαρκτες υπηρεσίες υγείας. 

Εγκρίθηκε, επίσης, από τη Γ.Σ το μοίρασμα προκήρυξης με αιτήματα: 
       α) Να σταματήσει το καθεστώς της ντροπής στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας (ν.Κατρούγκαλου)
       β) Να σταματήσει ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων 
       γ) Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, αυτοί που κερδοσκοπούν ακόμα και στα χρόνια της κρίσης 
       δ) Να πληρώσουν αυτοί που λεηλάτησαν το κράτος και τα ταμεία μας 
       ε) Να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο που οργιάζει και όχι να κόβονται οι συντάξεις μας
     στ) Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για τις συντάξεις 
       η) Να επιστραφεί άμεσα η παράνομη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ 
       θ) Να γίνει η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης!!! 

Στο τέλος της Γ.Σ μοιράστηκαν οι αιτήσεις που θα κατατεθούν στον Ε.Φ.Κ.Α, καθώς και το πρόγραμμα των εξορμήσεων που θα γίνουν σε διάφορα ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) από την Τετάρτη 11-10-17 εως 16-10-17, για να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας την Τρίτη 17-10-17, στις 10:30 π.μ στο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου