Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ψήφισμα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ υπέρ του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία «SKOT AE»



        Στην περιφέρεια του Θριασίου πεδίου, παρόλο που βρίσκεται συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων και βιομηχανιών του λεκανοπεδίου Αττικής,  η περιοχή μαστίζεται από ανεργία, χαμηλά μεροκάματα, πλήρη εκμετάλλευση, κατάργηση δικαιωμάτων και εξαθλίωση των εργαζομένων.
Ένα δείγμα εργοδοτικής ασυδοσίας είναι και η Εταιρεία ΣΚΟΤ, Χημική Βιομηχανία που έχει
έδρα την Μάνδρα Αττικής. Η εταιρεία ΣΚΟΤ, κερδοφόρα επιχείρηση, αμέσως μετά από πολύμηνη εντατικοποίηση της εργασίας (3 βάρδιες την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα) με ταυτόχρονη απασχόληση ισάριθμου εργολαβικού προσωπικού και τριπλασιάζοντας την παραγωγή της, επέβαλε στους εργαζόμενους ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από 15 Δεκεμβρίου 2016, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, στην πιο ακραία και καταχρηστική του μορφή, 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!. Η Διοίκηση της Εταιρείας έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους εδώ και τέσσερα χρόνια, από την ίδρυση του σωματείου,  διότι αναγκάστηκε με τον αγώνα τους να εφαρμόσει τα αυτονόητα, κανόνες ΥΑΕ στους χώρους του εργοστασίου, ΣΣΕ με δικαιότερους όρους για τους εργαζόμενους, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σκοπός της Εταιρείας είναι η εξαθλίωση του συνόλου των εργαζομένων και ο εξαναγκασμός (κυρίως των μελών του σωματείου) σε οικιοθελή αποχώρηση και η αντικατάστασή τους με ακόμη πιο φτηνά εργατικά χέρια.
Οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργάτες παραγωγής, στην πλειοψηφία τους γυναίκες,  μετρούν πολλά χρόνια εργασίας σε αυτό το εργοστάσιο.
Εδώ και ενάμιση χρόνο(!) βρίσκονται νύχτα μέρα έξω από το εργοστάσιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της εταιρείας και είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους για τα δεδουλευμένα, ούτε και να χαρίσουν τίποτα σε μια επιχείρηση που στηρίχτηκε στις πλάτες τους όλα τα χρόνια.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εταιρεία να σταματήσει να τους κρατάει ως ομήρους και να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο τους, ώστε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το επιχειρηματικό της πλάνο.
       Εμείς, ως σωματείο συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους φωνή που διατρανώνει πως Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!
Και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ και στο κάλεσμά τους προς τους αρμόδιους φορείς, το δήμο Μάνδρας και την τοπική αυτοδιοίκηση της ευρύτερης περιοχής, καλώντας τους να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματά τους:
·       ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·       ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το ΔΣ του Μικτού Ενωτικού Ταξικού Σωματείου Συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου